måndag 23 oktober 2017

En jättebra måndag, bra jobbat

Uppe med tuppen i dag, fick en påpekning i går av
sonen, nu är det allt dags att frysa ur i frysen, mamma..
Så klockan halv sex, började jag. Det var mycket att flytta ut på balkongen. Vi hade bara 5+, så det passade perfekt. Lade in Badlakan i frysen, 4 st stora. Det sög åt sig perfekt, massor med is.
Fick även lägga in mindre handdukar. Rena givetvis.
Torkställningen i badrummet blev fullpackad.
Per handlade en Fransyska åt mig i går 1,4 kg

Jag hade redan lagt Lergrytan i blöt ca 20 minuter.
sen packade jag grytan med Steken ,Gul lök,alla
goda kryddor, grönpeppar, dragon, Lagerblad,2
äpplen. 2 dl vatten, 1,5 dl matolja.
kryddpeppar, sen in i ugnen 225 grader.
Ca 2 timmar, lite mer faktiskt i ugnen. Ugnen var
ju kall när jag började, Hurra äntligen morgonfika
2 goda smörgåsar till. Det doftade så gott
i mitt kök under tiden. In med alla korgar i frysen,
torka,torka  -Jag fick slänga lite grönt
för dill, persilja och lite grönärter, Gillade inte väntetiden.

 
Jaa , det är ju som det är, nu har Steken krymt
rätt mycket. Men perfekt i konsistensen och smaken
perfekt. Det var första gången som jag klappade in
Musrom soja direkt på köttet. Men vilken sås det kan bli förstår ni.
Perfekt , tänkte ta en bild på hur bra mina korgar
blev i frysen också. Men sansade mig, det är ju nästan att taga i. Den 2/11 kommer mina
vänner från Göteborg, de ville ha Laxen, de ligger
trenätter på Scandic Norr . Förr kunde jag ju ha
nattgäster, men det går inte nu, så smått
och 3 gamla tanter som vill gå upp i bland.
Nej mina gäster vill också vara lite i fred, så det
kommer att bliva så bra för oss alla tre
Nu säger Hajan god natt, efter en jobbig dag, men en
underbar Tv kväll.Så bra den nya serien är på SVT.
Jag njuter i fulla drag.

 

3 kommentarer:

  1. Du är så himla duktig....och inte klokt vad man hinner med när man stiger upp innan dagen börjat. Så sen blir nog jättegod till steken.
    Puss o kram

    SvaraRadera
  2. Tänk att du orkar hålla på som du gör! Tror säkert att både köttet och såsen kommer att bli jättegott!
    Jag måste ta mig i kragen och frosta av min frys också - men det får bli när det blir lite svalare ute.
    Här blir de kokt kyckling med persiljesås idag ... gott det också :)

    SvaraRadera
  3. Ja just det, frosta av frysen måste jag också göra snart! Full rulle på dina dagar :) Den nya svenska serien är sååå bra, man riktigt längtar till måndagkvällarna nu...
    Ha en fin onsdag, sköt om dig!
    Kram Titti

    SvaraRadera