torsdag 5 april 2012

Bä ,Bä vita Lamm nu är Påsken här


I dag bar det av till Centrum igen,(gud vad hon handlar) för jag ville ha lite extra i fråga om mat. Jag ville ha en liten Lammstek, för att det riktigt skulle bliva Påsk. Förra året hade De jättefina stekar, som var färdigmarinerade, mycket gott blev det. Men jag gjorde på mitt vis, Fem- peppar, Rosmarin, salt och vitlöks-klyftor som jag stoppade in i steken.175 grader, lagom ca 1 1/5 timme i ugnen. 69 grader på köttermometern,då bliver det jättegott. Enligt recept, skall det bara vara 59 grader, men jag tycker inte om när det är för rött. Jaa, jag vet det är gammaldags, men jag är gammal så det passar ju. Sen har jag bakat muffins med apelsinmarmelad, jag har inte så mycket vanligt socker i då. Skriver mer och berättar hur Martina fick leta efter sitt ägg till Påsk. I morgon skall jag ner till min gubbe, köpt en burk med Påskliljor i, de såldes ut billigt i dag. De står ju ett tag får vi hoppas. Nu hoppas jag på en trevlig kväll för er och mig..
Bilen är lånad från spisa.nu

1 kommentar:

  1. Tror nog du fick till en god kryddblandning på din lammstek. Jag var en snabbis på ICA eftyer jobbet idag. Det var ju inte bara jag på affären, Fy sjutton vad folk det var. Köpte fina djur till Wilmer och stämplar och papper till Julia från dig och pappa i deras påskägg + lite godis så klart. Det är väl det påskharen kommer med ;)
    Kul att du vann i tävlingen.
    Många kramar och ha en bra kväll

    SvaraRadera