tisdag 17 januari 2012

Det var inte alltid bättre förr

Idag har jag varit duktig, om man får skrävla själv.Var uppe med tuppen  redan kl.07.00 i tvättstugan. Jag tycker det är så härligt, men i dag tänkte jag på hur det var på 50 talet när vi gifte oss. Då minsann eldade man först under en stor gryta. Första gången för mig i tvättstugan fick jag hjälp av min underbara svärmor hon var toppen. Jag kunde inget sådant, jag hade bara handtvättat saker till mig. När jag bodde hemma hos mina föräldrar, var det mamma som skötte det. Ja visst ja, man lade kläderna i blöt dagen innan. Men min man och jag gifte oss i Mars, då var det is på kärret där man skulle skölja byken. Min svärmor fyllde en hink med varmt vatten i, så man kunde värma händerna emellan varven. Jag tyckte det var så romantiskt att få göra detta på det gamla viset, nykär som man var. Jag tyckte det var romantiskt med UTE- DASS också, det var jättefint på det där dasset, vackra bilder på väggarna. Men för att återgå till tvätten den doften som blev i kläderna efter de hade torkat ute, var ju underbar, det känner man ju inte nu för tiden. Jag vill inte glömma den gamla tiden, det är bra minnen att taga fram ibland. Men i min ålder nu så Hurrar jag för Torkskåp och Torkmlare.

2 kommentarer:

  1. Ja, ibland är det bra mycket bättre nu än hur det var förr. Inte skulle jag vilja gå till utedasset nu innan jag ska gå och lägga mig.
    Kram på dig

    SvaraRadera
  2. Det tar sig vad fint det har blivit här då. Bra jobbat alla inblandade . Jag håller nog med syster ja . skiter hellre på en vattenklosett än ett utedass men vi är alla olika och tur är väl det. Ha det / Sonen

    SvaraRadera